Verslag clubkampioenschap seizoen 24-25: ronde 1

6 sep. 2024 Kristof Nelis

Een nieuwe leider in een compleet “Omgeslaeghen” clubkampioenschap

Op vrijdag 06 september vond de eerste ronde van het TTC Egmont clubkampioenschap plaats. Hiervoor tekenden 22 leden, waaronder heel wat nieuwe leden, present. Een onschuldige hand, de zus van Nand Meyfroodt, verdeelde alle deelnemers in 4 poules.

Dat zorgde ervoor dat 3 toppers: Jelle Meersschaut, Jonathan De Fraine en Thibault Willaert, in poule A samen kwamen te zitten. Sarah Doornbusch, Arend Osselaer en Ara Arakeyan wisten daardoor dat een plaats in de top 3 moeilijk zou worden. Jelle won alles in deze poule en ging logischerwijs door naar de laatste 8. Op de tweede plaats kwam Jonathan waardoor Thibault zich tevreden moest stellen met de 3e plaats. Sara eindigde op plaats 4, Ara op plaats 5 en Arend op plaats 6.

Poule B bestond uit Bart, Lucas, Jelle Bradt, Mayson, Adriaen en Ronald.  Bart maakte korte metten met de tegenstand en verloor geen enkele match. Voor plaats 2 was het veel spannender want 3 spelers, Jelle, Adriaen en Ronald eindigden met 3 gewonnen matchen waardoor er naar de sets gekeken moest worden. Hierbij stond Adriaen op +4, Jelle op +2 en Ronald op +1 waardoor Adriaen doorstootte naar de laatste 8. Lucas legde beslag op de 5e plaats en Mayson op plaats 6.

Poule C bestond uit vader en zoon Joris Goossens en Lukas Goossens, Koen Vanommeslaeghe, Luc Claeys en … ja … u leest dit goed … tennisclub Zottegem ster Ansko De Sutter, die na 10 jaar afwezigheid zich gisteravond opnieuw lid maakte van onze club. Welcome back Sutterken! 😊 In deze poule was de eindstand ook een dubbeltje op zijn kant want zowel Luc, Ansko als Koen hadden 3 gewonnen matchen. De setverhouding tussen gewonnen en verloren sets zette Ansko  op plaats 1, Koen op plaats 2 en Luc op plaats 3. Lukas stond op plaats 4 en Joris moest tegen de zoon helaas het onderspit delven.

In poule D kwamen Eric, Kristof, Eline, Nand en Koen Van Holder tegenover elkaar te staan. Hier won Kristof de poule met 4 gewonnen matchen en nam Koen Van Holder beslag op de tweede plaats na winst tegen Eric. Eric kwam daardoor op plaats 3, gevolgd door Eline en Nand.

In kwartfinales versloeg Jelle Meersschaut Adriaen, won Jonathan van Bart, Koen Van Holder van Ansko en steeg Koen Vanommeslaeghe boven zichzelf uit door Kristof, die 4 klassementen hoger is, met een dik verdiende 3-1 te verslaan.

Koen Vanommeslaghe had duidelijk de smaak te pakken want een half uurtje na de kwartfinale hing ook de scalp van de 2 klassementen hoger zijnde Jonathan De Fraine aan zijn riem. In de finale mocht hij het opnemen tegen zijn neef Jelle Meersschaut die in zijn halve finale Koen Van Holder versloeg. Ook hier was Koen Vanommeslaeghe met zijn E0 klassement de underdog, maar daar was aan tafel niets van te merken. Met een droge 3-1 werd ook de neef verslaan waardoor Koen voor de eerste keer ooit op het hoogste schavotje van een ronde van het clubkampioenschap mocht plaatsnemen.

Dikke proficiat Koen met de winst en Jelle met de tweede plaats. Jonathan De Fraine nam plaats 3 in en Koen van Holder, die voor het eerst in lange tijd opnieuw aan het clubkampioenschap deelnam, viel net naast het podium maar was super tevreden met het behaalde resultaat.

Beste dame en beste NG na ronde 1 is voorlopig Eline Van Renterghem met een 14e plaats in de algemene stand. De beste E speler is logischerwijs Koen Vanommeslaeghe 😊

De volledige tussenstand kan je terugvinden op onze website via deze link.

De volgende ronde van het clubkampioeschap is het dubbelkampioenschap (of koningschap) welke zal plaatsvinden op 20 december. Tot dan allemaal!

Via deze weg ook een dikke merci aan de helpers voor de organisatie van dit clubkampioenschap zijnde Jonathan en Koen Van Holder!

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen